Tolkien

(door Jan Blei) 

Het zal ergens rond m’n diensttijd zijn geweest, dat ik voor het eerst in aanraking kwam met het werk van Tolkien: The Lord Of The Rings. Prisma pockets in drie deeltjes. Gekocht bij onze plaatselijke boekelier: Derk Driesen.

M’n vakantiewerkzaamheden op Texel had ik netjes afgerond, en tot januari ‘76 trok ik gulzig van de bijstand. Dat leverde voldoende centjes op om wat literaire inkopen te doen. In januari diende ik me te melden bij het leger, dienstplicht gold nog volop.

Verder lezen? Word lid van De Stadskoerier Extra en lees elke week een column van Jan Blei in de krant!

Recreatiewoningen op Bodewesterrein

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Een van de belangrijkste bespreekpunten tijdens de raadsvergadering van donderdagavond: het bestemmingsplan voor het voormalige terrein van Bodewes. Het lot daarvan was al bezegeld, nog voor de start van de raadsvergadering. Er komen recreatiewoningen op de voormalige scheepswerf.

Er werden twee moties ingediend, waarvan op voorhand al bekend was welke wel en niet zou worden aangenomen. De eerste motie was die van CDA, BGZ en VVD. Die drie partijen willen dat de bestemming ‘recreatie’ niet wordt toegekend aan het terrein, maar dat er woningen voor ‘eigen mensen’ gebouwd gaan worden. Zodoende kan er doorstroming ontstaan op de woningmarkt, is de gedachte daarachter.

De tweede motie kwam van PvdA, SGP, Gemeentebelangen en ChristenUnie. Die partijen willen dat de bestemming van het terrein wel recreatief wordt, conform het voorliggende bestemmingsplan. Wel willen ze dat er ook iets gedaan wordt aan de woningmarkt: er moet sneller gebouwd worden op Om de Weede, vinden ze. Ook is de gedachte dat een andere bestemming voor het terrein teveel vertraging gaat opleveren.

Lees meer in De Stadskoerier Extra

Coalitie wil gratis
zelftesten geven

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Coalitiepartijen PvdA, ChristenUnie en SGP willen dat de gemeente gratis zelftesten gaat verstrekken aan mensen met een laag inkomen. Het college ziet daarin voor de gemeente nog niet direct een rol.

PvdA-fractievoorzitter Astrid Dijkstra merkt donderdagavond in de raadsvergadering op dat zelftesten ‘steeds belangrijker’ worden. “Als de uitslag negatief is, dan kunnen mensen weer meedoen in de maatschappij. En op het eerste oog zijn ze, als ze niet uitverkocht zijn, niet duur. Maar de kosten kunnen hard oplopen”, stelt ze. “Dat kan voor sommige mensen reden zijn om niet of minder te testen en dat is wat we in ieder geval niet willen.” 

Lees het hele verhaal in De Stadskoerier Extra van deze week