Straatinterviews: Dick en Willy hebben elkaar gevonden in 2021

(door Leo Polhuijs)

ZWARTEWATERLAND - Als je over 2021 spreekt, heb je het automatisch over corona. Het afgelopen jaar stond grotendeels in het teken van de beperkende maatregelen die de aanwezigheid van het virus met zich meebrengt. Hoe hebben inwoners van Zwartewaterland het voorbije jaar ervaren? Deze krant ging de straat op en vroeg het aan een aantal willekeurig gekozen personen.

Dick en Willy (hij uit Harderwijk, zij uit Hasselt) lopen op de weekmarkt en vertellen dat ze een  heel goed 2021 hebben meegemaakt. "Wij zijn allebei al een beetje op leeftijd en zijn blij dat we elkaar  het afgelopen jaar hebben gevonden’’, zegt Dick, terwijl Willy meeluistert en een bekende groet. 

"Wij waren beiden op zoek naar iemand en hebben elkaar dus gevonden", gaat de mannelijke helft van het tweetal verder. Hoe het allemaal precies is gegaan vertelt hij niet, maar wel wil hij kwijt: "We hebben een bijzonder jaar achter de rug omdat we elkaar hebben ontmoet en daar zijn we heel blij mee. Daarom kijken we ook met een positieve blik naar de toekomst. Je kan in verband met de coronamaatregelen op dit moment niet veel weg. Je kan niet uit eten in een restaurant of iets drinken in een café. Maar je kan wel zelf iets doen, Je kunt het bijvoorbeeld wel thuis gezellig maken met elkaar, ook al mag je op dit moment niet zoveel mensen ontvangen. Je schiet er niks mee op als je bij de pakken neer gaat zitten. En dat hebben wij dus ook niet gedaan."

Lees het hele verhaal met verschillende interviews op straat in De Stadskoerier Extra