Afbeelding
Beeld: by Tingey Injury Law Firm via Unsplash

Celstraf geëist tegen Sluziger vanwege mishandelen ex-vrouw

ZWOLLE (JPZ) – Tegen een 63-jarige man uit Zwartsluis is een celstraf geëist voor het mishandelen van zijn ex-vrouw. Ook viel hij een agente aan, zo wordt hem verweten.

De officier van justitie eiste 270 dagen cel waarvan honderd dagen voorwaardelijk voor een waslijst van feiten. Simon S. zat donderdagmiddag hoofdschuddend in de Zwolse rechtszaal toen de officier van justitie de lange lijst van verdenkingen voorlas. Hij wilde het de rechters allemaal wel uitleggen, zei hij.

Op 21 mei verleden jaar stonden agenten voor zijn deur na een melding dat hij in de war en met drank op was gaan rijden. S. was inmiddels weer thuis en was niet voornemens de jongste agent te woord te staan. “U bent een macho-lulletje en een snotneus”, zou hij gezegd hebben.

S. reageerde alleen op de bejegening van de agent. “Ik ben geen hond. Ik ben daarna het gesprek met zijn collega aangegaan”, legde hij de rechters uit. De man, volgens agenten onder invloed van drank, ging mee naar het bureau.

Ex-vrouw

Grootste slachtoffer in deze strafzaak is zijn ex-vrouw. Die zou tot twee keer toe mishandeld zijn door S. Opmerkelijk was de mishandeling op 9 augustus waarvan de vrouw aangifte deed. De man had net twee weken in de cel in Arnhem gezeten omdat hij het contactverbod had overtreden. Hij besloot het hele stuk terug te wandelen naar Zwartsluis en sliep onderweg ergens langs de IJssel. Thuisgekomen wilde hij graag onder de douche, maar trof daar zijn ex-vrouw in de deuropening. Hij zette haar buiten de deur.

Contactverbod

Dat hij echter vanwege het contactverbod niet in de woning mocht zijn, was hem onbekend. En geruchten dat de agressie zijn aangewakkerd door alcohol, waren onzin. Hoe ernstig die laatste mishandeling was, bleek uit het feit dat de buurman in onderbroek over de schutting sprong toen de vrouw gilde, zei de officier van justitie. “We hebben veel slachtoffers in de zaal, maar meneer blijft de schuld maar buiten zichzelf leggen.”

Taxirit

De man erkende wel dat hij het moeilijk had, die tijd, door de scheiding tussen hem en zijn vrouw. Een maand eerder ging hij al over de schreef na een taxirit van Zwartsluis naar Heino. Onderweg vernielde hij een plastic coronascherm in de wagen en ter plaatse had hij onvoldoende geld op zijn rekening om de rit te betalen.

Als de politie ter plaatse komt, gaat hij een van de agenten te lijf, zo wordt hem verweten. Hij weet haar wapenstok af te pakken en deelt een vuistslag uit. Zelf zei S. dat het anders lag. Hij had even bij een tankstation een bal gehakt gegeten, kwam nietsvermoedend terug richting taxi en kreeg plots een volle laag pepperspray in zijn gezicht.

S. zit al maanden vast. Als de eis van de officier door de rechtbank wordt ingewilligd, komt S. later deze maand vrij. Wel moet hij zich dan meteen onder behandeling laten stellen. De advocaat van S. vond dat de straf wel wat minder kon.

De uitspraak volgt op 21 januari.