Nieuwjaarsbingo

ZWARTEWATERLAND - Het jongerenwerk organiseert een online bingo. Die wordt op 15 januari uitgezonden via een livestream op YouTube. De bingo start om 19.30 uur.

Jongeren die mee willen doen, kunnen zich opgeven via een vragenformulier. Dat is te vinden via de website welzijnmw.nl. Opgeven kan tot 15 januari 17.00 uur.

Het jongerenwerk neemt vandaag (woensdag) contact op met degenen die het formulier ingevuld hebben. Dan worden ook de bingokaarten digitaal opgestuurd. “Je ontvangt dus eerst geen bevestiging van deelname”, waarschuwt het jongerenwerk.

Welzijn begint met een moestuin

HASSELT – Welzijn Zwartewaterland gaat een moestuin maken. “Deze moestuin wordt de plek waar iedereen die van buiten zijn houdt, van tuinieren, van schoffelen, van oogsten of gezellig samen-iets-doen houdt, welkom is”, aldus Welzijn.

De moestuin is bedoeld voor ouderen, maar ook voor mensen met een beperking, de ‘nieuwe Nederlanders’ en mensen die niet meer zelfstandig een eigen tuin kunnen onderhouden. “Met de bloemen en de groenten en kruiden gaan we de Buurtkamer Plus, de Hazelaar, JP van de Bent en misschien wel de Linde, maar natuurlijk ook de deelnemers zelf blij maken.”

In de eerste fase zoekt Welzijn mensen met talenten en draagvlak. “Mensen die wij nodig hebben om dit project te kunnen opstarten en te organiseren.” Dat is onder andere iemand die een plattegrond/tekening kan maken van een moestuin met de inrichting, iemand die een begroting kan maken, iemand die het plan kan schrijven, een werver van sponsoren, tegellegers, bouwers, spitters.

Daarnaast zoekt Welzijn iemand die ervaring heeft met tuinieren en kan helpen met het maken van een oogstplan. Daarnaast wordt er nog een bestuur gezocht, waaronder een penningmeester, secretaris en voorzitter.

Mensen die graag bij de moestuin betrokken willen worden of vragen hebben, kunnen contact opnemen met Monique Platel via 06-20977785.

Op de vlucht

HASSELT - Verschillende jongeren gingen er in de nacht van zaterdag op zondag vandoor toen de politie afkwam op een melding over vuurwerkoverlast. De melding kwam van de Van Dedemlaan, rond half 1 ‘s nachts.

De jongeren zijn, ondanks het vluchten, even later toch staande gehouden. Ze kregen meerdere boetes opgelegd door de politie.

Zo waren er jongeren bij wie de fietsverlichting het niet deed, sommigen hadden geen identiteitsbewijs bij zich.

Wat ze wel bij zich hadden was alcoholische drank. En dat is na 20.00 uur verboden, dus ook daarvoor kregen ze een bekeuring.