Raad haalt deel in van geschrapte agenda 2020

ZWARTEWATERLAND - Waar vorig jaar nog een deel van de gemeenteraadsagenda geschrapt moest worden, gaat de raad dat nu inhalen. Volgende week donderdag staan de Cultuurnota en een brief over de energieneutrale ontwikkeling van Hasselt Om de Weede opnieuw op de agenda.

De bedoeling is dat de gemeenteraad die onderwerpen nu wél gaat behandelen. Het gemeentebestuur benoemt in de Cultuurnota vier speerpunten: vrijwilligers, cultuureducatie, bibliotheken en erfgoed en evenementen. In het nieuwe cultuurbeleid gaat 15.000 euro naar drie culturele evenementen: Dweildag in Hasselt, het WaterMuzeFestival in Zwartsluis en het nieuwe Genemuiden Kamerbreed.

Naar cultuureducatie gaat jaarlijks 10.000 euro, voor deelname aan het Jeugdcultuurfonds komt er ook 10.000 euro en om de bijdragen aan de muziekverenigingen te harmoniseren is 5.000 euro beschikbaar.

Energieneutraal Om de Weede

In de brief over het energieneutraal bouwen in de jongste wijk van Hasselt stelt het college voor om een kleinschalig zonneveld van twee hectare aan te gaan leggen. De gemeenteraad mag zich daar volgende week over gaan buigen.