Bilder blikt terug bij update ZwartewaterFM

ZWARTEWATERLAND - Burgemeester Eddy Bilder blikte vorige week donderdag terug op de jaarwisseling in de corona-update van ZwartewaterFM. “Als je het afzet tegen de zorgen die er waren, dan is het relatief rustig verlopen”, stelde hij. “Op Oudejaarsdag is er de hele dag een uitzending geweest en dat heeft een goede bijdrage geleverd”, vindt Bilder over, zoals hij het noemt, het lokale initiatief om mensen met elkaar te verbinden.

Ook het carbidschieten is volgens hem ‘best goed verlopen’. “Er zijn wel wat ongerechtigheden gesignaleerd. Maar we leven met 23.000 mensen samen, en de overgrote meerderheid heeft zich goed gedragen. Sommige dingen zijn ook niet te voorkomen.”

Het lijkt erop dat de uitzendingen voorlopig nog wel even doorgaan op donderdagavond. Bilder houdt er rekening mee dat er de komende tijd vaker een stijging zal zijn in het aantal positieve testuitslagen. “Het is heel vaak zo dat als er in een gezin iets is, dan loopt het zomaar op”, constateerde hij.

Hij noemt de zender 'van grote waarde'. "Dit was een mogelijkheid om met heel veel inwoners in contact te blijven, ook toen veel andere vormen van contact niet mogelijk waren.”