Bloemenverkoop voor project in Mozambique

HASSELT – De lockdowntijd is het moment om wat liefde, aandacht en hoop te geven aan mensen om ons heen, denkt Thera van Eijnsbergen. “En hoe kun je dat beter doen dan met bloemen?”

Ze verkoopt nu bloemen voor het goede doel, het werk van het project Chiyembekezo in Mozambique. Met dat project zetten honderden vrijwilligers zich via een kerk in Mozambique in om voorlichting te geven, zieken te bezoeken en hen te bemoedigen. ‘Chiyembekezo’ betekent ‘hoop’. “Hoe mooi dat je door het delen van een beetje hoop in de vorm van een bloem, mensen aan de andere kant van de wereld ook hoop kunt geven.”

Volgens Van Eijnsbergen is een bloem geven een goede manier van aandacht aan iemand geven. “In tijden van corona zijn de mogelijkheden om mensen te bezoeken beperkt”, zegt ze. “Door iemand een bloemetje met een persoonlijke boodschap te bezorgen kun je op een eenvoudige manier iemand laten weten dat je aan hem of haar denkt.”

Bloemen zijn voor 1,50 euro per stuk te bestellen via tinyurl.com/bloemenactie. Dat kan tot en met dinsdag 26 januari 15.00 uur. Bloemen worden dan op 30 januari bezorgd.