De camerabeelden.
De camerabeelden. Beeld: Wijkagent Hasselt/Instagram

Vernielers van ‘monoliet’ melden zich

HASSELT - Een net geplaatste ‘monoliet’ in het Van Stolkspark in Hasselt werd in de nacht van 29 op 30 december vernield. “Drie keer moest men terugkomen om de klus te klaren”, weet de politie.

Die wil graag in gesprek met de jongens die die nacht tekeergingen in het park. “Iemand wilde het mysterie rondom het monoliet ophelderen, waardoor wij nu in het bezit zijn van mooie beelden”, zei wijkagent Charissa Borgmeier vorige week op Instagram.

Ze vroeg daarom aan de vernielers om zich te melden. Ze zijn niet herkenbaar in beeld op het plaatje, omdat ze eerst de kans krijgen om zichzelf te melden. Dat hebben er tot nu toe een aantal gedaan.

Taxibus bekogeld met eieren

GENEMUIDEN - Een taxibus werd vrijdagavond rond 20.00 uur op de Kamperdijk in Genemuiden bekogeld met eieren. Die werden gegooid vanaf de parkeerplaats bij de voetbalvelden in die plaats.

De taxichauffeur reed naar de parkeerplaats en zag daar iemand onder een auto-ambulance liggen. De chauffeur belde de politie en probeerde zicht op de persoon te houden totdat de politie ter plaatse was.

Dat mislukte, want de eiergooier zag toch kans om te ontsnappen. Wel trof de politie er een fiets aan, die onbeheerd was achtergelaten.

De eigenaar van de fiets, vermoedelijk ook degene die de eieren gooide, kan zich melden bij de politie.

Geen corona-uitbraak in de Meente

GENEMUIDEN - De gemeente meldde vorige week dat er een klein coronacluster in de Meente zou zijn, maar dat klopt niet. Dat zegt een lid van het uitbraakteam. Er is momenteel geen enkele bewoner die het virus onder de leden heeft.

“Er zijn enkele collega’s besmet, maar die zijn allemaal van verschillende afdelingen”, vertelt ze. “Dus die komen helemaal niet met elkaar in contact en ze zien elkaar ook niet in de privésfeer.”

Van een cluster kan daarom geen sprake zijn. Vorige week donderdagavond meldde de gemeente dat er een kleine clusterbesmetting in de Meente zou zijn.

Hoe die informatie tot stand is gekomen, is niet bekend.