Afbeelding
Archieffoto: Erik Eenkhoorn

Geen grootschalige activiteiten gepland voor Koningsdag

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Opnieuw wordt Koningsdag een ‘kale’ editie. De optocht, het tentfeest en alle overige activiteiten in Genemuiden zijn afgelast. Ook voor de andere kernen geldt dat de agenda voor de nationale feestdag grotendeels leeggehaald is.

In Hasselt zijn er geen grootschalige activiteiten gepland. De vereniging is aan het kijken naar wat wel mogelijk is. "Net als vorig jaar zullen dat activiteiten zijn die mensen individueel of met hun eigen gezin kunnen doen", legt voorzitter Erik Akkerman van de Hasselter Oranjevereniging uit. "De wisselende omstandigheden en regelgeving zorgen er voor dat we de exacte invulling wat later bekend maken."

Het bestuur van de Oranjevereniging Zwartsluis vergaderde de afgelopen week. "We gaan dit komende week met de andere leden doen", zegt voorzitter Corné Schaart. "Maar we hoeven natuurlijk niet te ontkennen dat de vooruitzichten niet veelbelovend zijn. We zijn vooral bezig om te kijken wat er eventueel digitaal mogelijk is."

Het bestuur van de Genemuider Oranjevereniging houdt in een persbericht nog een slag om de arm. "Wanneer de situatie wel positief zal veranderen en er wel iets mogelijk is op Koningsdag, zullen wij alsnog het mogelijke doen om iets te organiseren."

Lees meer op pagina 3.