Afbeelding
Foto: Tennekes

Hoofdtrainer Pim Kaagman voelt
zich thuis bij gemoedelijk DESZ

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - Pim Kaagman blijft hoofdtrainer bij DESZ. Hij heeft zijn contract met een jaar verlengd. Ook assistent Mark Doosje heeft voor een jaar bijgetekend. Het duo is bezig aan het tweede seizoen in Zwartsluis.

Ik ben hier nu voor het tweede seizoen, maar ik heb bijna nog niets kunnen doen, lacht Kaagman. Het is een grap met een serieuze ondertoon.

In zijn eerste seizoen in Zwartsluis ging de competitie na zeventien speelronden in maart 2020 in het slot om daarna niet meer op te starten. DESZ stond toen op een zevende plek. Dit seizoen speelde DESZ slecht drie wedstrijden, toen de competitie in oktober vorig jaar weer werd afgebroken. “Het is frustrerend, maar je kunt er niks aan doen.”

Thuis

De contractverlenging van Kaagman lag in de lijn der verwachtingen. DESZ is tevreden over het werk van Kaagman en de trainer heeft het prima naar de zin in Zwartsluis. “Ik voel me thuis bij DESZ. Het is een ongelofelijk leuke club. Ik ben blij dat ik hier nog een jaar door mag gaan. Het is een warme vereniging. Als trainer kun je nu weinig doen voor de club en de mensen. Ik vind het leuk om prestaties neer te zetten met de spelers, maar dat kan nu niet. Daar baal ik van. Ik probeer de spelers zo fit mogelijk te houden. Dat geeft zeker wel voldoening. Lekker bezig zijn. Zaterdag hebben we ook nog getraind.”

Ik verleng mijn contract en ik krijg een gebakje en een mand met bloemen.

Gebakje

Kaagman voelt zich aangetrokken door de gemoedelijke sfeer bij DESZ. “In district west 1 zijn ze afstandelijker en de spelers hebben een hardere mentaliteit naar elkaar toe. Hier is meer saamhorigheid in de vereniging. Als dat de maatstaf is voor deze regio, dan is dit gebied uniek. Bij DESZ heb je echt dat clubgevoel. Er is heel veel warmte binnen de vereniging. Ik verleng mijn contract en vervolgens krijg ik een gebakje en een mand met bloemen. Dat zijn mooie warme dingen. Dat is mij meer waard dan dat ik er geld bij krijg.”

Ambitie

Volgens Kaagman is de opdracht om met DESZ een stabiele tweedeklasser te zijn. “Het is voor de club geen must om naar de eerste klasse te gaan. Als het gebeurt, dan gebeurt het, zo staat de club erin. Dan wordt er gefaciliteerd. De randzaken zijn goed voor elkaar. Dat is prima geregeld. De tweede klasse is voor een club als DESZ ook een prima niveau. De spelersgroep heeft ambitie en bij DESZ wordt niet betaald, dat is het leuke ervan. Sommige mensen denken dat Frank Kuurman geld verdient bij DESZ, maar Frank Kuurman komt gewoon voor niks naar DESZ.”

Volgens Kaagman overheerst het realisme bij DESZ. “Maar dat wil niet zeggen dat ik geen druk voel. Dat leg ik mezelf op. Ik wil de jongens optimaal voorbereiden en beter maken. Dat vind ik heel belangrijk. Dat is voor mij een heel grote drijfveer", aldus Kaagman die een trainer is die verder kijkt dan louter het eerste elftal. "Je moet ook bij de jeugd rondkijken. Dat is ook belangrijk voor de doorstroming."

Mark Doosje

Kaagman is blij dat ook assistent Mark Doosje verder gaat. “Dat is fantastisch. Een jongen van de club. Ik heb met hem een fijne klik. Hij kent de club van haver tot gort. Daar heb ik heel veel aan.”

Kaagman vindt het jammer dat keeperstrainer Eugene Korse na de zomer niet verder gaat bij DESZ. “Hij is iemand die jongens echter beter maakt. Hij stopt helaas. Eugene kan de functie van keeperstrainer bij DESZ niet meer combineren met zijn werk. We moeten op zoek naar een vervanger. We zoeken iemand die met twee talentvolle keepers kan werken. Iemand die zelf op het veld staat. Hij moet gedreven zijn en met Mark en mij samen kunnen werken”, besluit Kaagman.