‘Dit is toch een beetje een verloren jaar’

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTEWATERLAND- Het volleybalseizoen kan als verloren worden beschouwd. Vorige week communiceerde de Nevobo dat er geen kans is op een herstart van de competities (exclusief eredivisie) en dat er geen promotie en degradatie wordt toegepast. Bij Ruutvoorn en Pegasus overheerst de teleurstelling, maar is er wel begrip.

Vooraf had trainer Roel Kiers van de volleybalheren van Pegasus hoge verwachtingen van het seizoen. Voor het eerst kwam de mannenploeg van Pegasus uit in de promotiedivisie. Lang konden de Sluzigers niet genieten van het nieuwe avontuur. Na vier gespeelde wedstrijden ging de competitie in oktober vorig jaar in het slot. Vorige week werd duidelijk dat de competitie niet meer wordt hervat. “Deze beslissing is te begrijpen, maar voor de sport is dit funest. Ik baal als een stekker. We waren hartstikke goed op weg. De hele vakantie hebben we doorgetraind. We hadden een voorsprong op de rest en ineens is het over. Nu liggen we er al weer een behoorlijke tijd uit. Op deze manier geeft het geen voldoening meer. Waar doe je het eigenlijk nog voor? Je gaat zwart denken”, aldus Kiers. De volleybaltrainer maakt zich met name zorgen over de jeugd. "Er zijn twee mogelijkheden. Of ze stoppen of ze lopen straks een jaar achter.”

De trainer heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. “Daar heb ik niet met de club over gepraat. We zullen eerst moeten overleggen. En wat doen de spelers? Blijft de groep bij elkaar? Ik moet eerst weer zin en drive krijgen. Ik sta er niet onwelwillend tegenover, maar ik heb er eigenlijk nog helemaal niet over nagedacht."

We maken een sprong naar Genemuiden. Voorzitter Erik de Jong van Ruutvoorn is ook trainer. Ook hij baalt. "De competitie is over. Dat vindt niemand leuk. Maar het is niet anders. Je doet er niet veel aan. Het is heel jammer. Dit is een toch een beetje een verloren jaar. Vooral voor de jeugd. De ontwikkeling van de jonge spelers staat stil. Ze hebben al zes weken niet meer getraind.” Verschillende clubs zijn bang dat ze leden verliezen doordat er maar geen einde lijkt te komen aan de lockdown. "Wij zijn nog geen enkel lid kwijt geraakt door corona. Daar mogen we onze handen mee dichtknijpen, maar het ligt nog wel altijd op de loer”, aldus De Jong.