Floor van der Haar gaat door bij dames Olympia '28

HASSELT - Floor van der Haar is ook volgend seizoen actief als hoofdtrainer bij de dames van Olympia ’28. De IJsselmuidenaar heeft zijn contract bij de club uit Hasselt verlengd.

Van der Haar keerde vorig jaar terug bij Olympia. Eerder was hij twee en een half jaar actief als trainer van het eerste damesteam bij Olympia. Toen viel de groep uit elkaar. Vervolgens was hij werkzaam bij IJVV 2, het eerste damesteam van OWIOS en KHC 019. Afgelopen zomer keerde hij terug naar Olympia om het eerste damesteam weer onder zijn hoede te nemen. Daar gaat Van der Haar dus nog wel even mee door. Hij noemt plezier in zijn rol als trainer de belangrijkste reden om door te gaan.

“En daarbij voelt het als een niet afgemaakt jaar. We hebben maar een heel korte periode echt kunnen voetballen. In die periode heb ik toch al veel verbeteringen gezien. Ik hoop dat we dat kunnen doorzetten”, aldus Van der Haar. Het eerste damesteam van Olympia komt uit in de vijfde klasse en verloor de eerste vier duels. Daarna ging de competitie in het slot.

Het bestuur en de technische commissie van Olympia zijn blij met de verlenging van de trainer. “Bij Olympia ’28 is er de ambitie om het damesvoetbal in de nabije toekomst naar een hoger plan te tillen. Hiervoor hoopt de vereniging de komende jaren op doorstroom vanuit de meisjesteams die veel talent herbergen”, zo laat de club weten.

KNVB: 'Uiterlijk in
week 9 februari
definitief besluit

ZEIST- De KNVB wil in de week van 9 februari een definitief besluit nemen over de hervatting van de competities. De voetbalbond blijft voorlopig vasthouden aan de twee overgebleven scenario’s wat betreft een herstart van de voetbalcompetities. Vorig week werd duidelijk dat de lockdown wordt verlengd tot en met 9 febuari, maar de KNVB denkt nog steeds dat de twee scenario’s haalbaar zijn.

Door de lockdown bleven er uiteindelijk twee scenario’s over. Het opdelen van de huidige competities in halve poules (hele competitie) en het uitspelen van louter de eerste competitiehelft. De voetbalbond vindt het nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s.

De KNVB hoopt van het demissionair kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport met de eerstvolgende persconferentie. “Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities”, aldus de KNVB.

Sportclub baalt van achtergelaten troep

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden baalt van de troep die de jeugd achterlaat op de sportvelden.

Daarnaast is de club niet gelukkig hoe wordt omgesprongen met de materialen en het veld op het sportpark.

Sportclub Genemuiden roept ouders op om hun kinderen hier preventief op aan te spreken.