IJsclub Nooitgedacht houdt een fotowedstrijd

SINT JANSKLOOSTER - IJsclub Nooitgedacht uit De Krieger houdt een fotowedstrijd. "In deze barre tijden van lockdown waarin wij onze contacten zoveel mogelijk moeten beperken", schrijft de ijsclub, heeft die club een fotowedstrijd bedacht met het thema 'Winterse beelden 2021'.

De ijsbaan ligt klaar om gebruikt te worden, maar de vorst laat zich nog niet zien. Binnen het bestuur kwam daarom het idee op om toch wat te organiseren. "Al is er geen vorst en ijs, toch kun je mooie foto’s maken van de winter. Het is een uitdaging om iets vast te leggen waarin de winter te zien is. Een mistige morgen of avondnevel. Een ijskristal op de ruiten, noem maar op. Laten de mensen hun creativiteit maar tonen", aldus de club.

De foto moet in 2021 gemaakt zijn in Nederland en passen binnen het thema. Iedereen kan meedoen met maximaal twee foto’s. De bestandsgrootte van de foto moet minimaal 2 MB en maximaal 20 MB zijn.

Alle foto’s worden door een deskundige jury beoordeeld in twee categorieën. De eerste categorie is jeugd tot en met 15 jaar, de tweede categorie is volwassenen.

Bij de selectie worden de tien beste foto’s geselecteerd die dan op de najaar ledenvergadering worden beoordeeld door de aanwezige leden. De mooiste foto daaruit krijgt de publieksprijs.

De foto’s moeten vóór 7 maart binnen zijn. "Dus pak je camera en ga er op uit voor een wandeling. Geef je ogen de kost, er is zoveel moois te zien in onze omgeving", vindt de ijsclub.

"Natuurlijk hopen we nog op vorst om te kunnen schaatsen, daarom is de datum van 7 maart ook gekozen", aldus de club. "Stelt u zich eens voor dat er nog een winter met vorst, ijs en sneeuw komt. Wat zullen er dan weer een prachtige plaatjes geschoten worden. Maar buiten dat, het bestuur is benieuwd naar de inzendingen."

Er zijn zes prijzen te winnen. De eerste prijs voor volwassenen is 50 euro, de tweede 25 en de derde prijs 10 euro. Voor de jeugd is de eerste prijs 25 euro, de tweede 10 en de derde 5 euro. De publieksprijs is een bedrag van 50 euro.

De prijswinnaars krijgen voor eind maart 2021 bericht.

De voorwaarden voor de wedstrijd zijn te lezen op de website van de ijsclub: www.ijsclubdekrieger.nl.