Twee Zwartewaterlanders in bestuur CDJA IJsseldelta

ZWARTEWATERLAND – Twee jongeren uit Zwartewaterland werden vorige week verkozen tijdens de afdelingsledenvergadering (ALV) tot bestuurslid van de politieke jongerenorganisatie van het CDA voor de gemeenten Kampen en Zwartewaterland.

In het bestuur van CDJA IJsseldelta hebben nu Suzanna Broekhuizen (17), Iris Scholten (19), Jitse Maas (18), Wilko Aalbers (21) en Niek Teune (24) plaatsgenomen. Aalbers komt uit Hasselt, Scholten komt uit Zwartsluis. Onder leiding van voorzitter Niek Teune zal het bestuur het komende jaar onder andere verschillende activiteiten voor jongeren gaan organiseren.

“We hebben het afgelopen jaar ervaren dat digitale activiteiten heel gezellig kunnen zijn. In dit geval was digitaal ook de beste oplossing, hoewel wij als jongeren uitkijken naar het moment waarop de eerste fysieke activiteit weer plaats kan gaan vinden”, stelt voorzitter Niek Teune. “Dat wordt dan ongetwijfeld gemeld op onze pagina op Facebook en Instagram.”

Wanneer CDJA IJsseldelta weer een Politiek Café met een spreker kan organiseren in Zwartewaterland, valt nu nog niet te zeggen. Het nieuwe bestuur verwacht dat tot de zomer de meeste activiteiten nog digitaal zullen zijn. "Dat is natuurlijk jammer”, zegt bestuurslid Iris Scholten. "Wij willen echter niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Onze jaaragenda staat vol met onder andere gezellige borrels, masterclasses en werkbezoeken. De activiteiten zijn vaak voor zowel jongeren tussen de 12 en 31 jaar oud die lid zijn als niet-leden. Het is ons doel om zoveel mogelijk jongeren om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met politiek.”