Omar Kavak juicht, nadat hij heeft gescoord.
Omar Kavak juicht, nadat hij heeft gescoord. Helmich Lubberts

Kavak: ‘Ik had graag mijn loopbaan in Genemuiden willen afsluiten'

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Na vijf seizoenen gaat Omar Kavak Sportclub Genemuiden verlaten. De technische commissie van de hoofdklasser wil na dit seizoen niet verder met de trefzekere aanvaller omdat de club wil verjongen. “Ik respecteer deze beslissing, maar ik ben het er niet mee eens", aldus de aanvaller.

Kavak kreeg het nieuws donderdagavond te horen in een gesprek. “Ik heb toen niet veel gezegd. Ik moest het eerst op me in laten werken en dat is eigenlijk nog steeds zo. Het was voor mij een grote verrassing. Ik vind het heel erg jammer. Ik had mijn carrière graag in Genemuiden willen afsluiten. Dat heb ik vaker uitgesproken.”

Omar Kavak scoorde maar liefst 93 treffers in 117 officiële wedstrijden. Dit seizoen maakte hij drie goals in de zes gespeelde competitiewedstrijden van Sportclub Genemuiden. Het afgelopen seizoen, dat niet werd afgerond, wist Kavak zestien keer het net te vinden.

Het zijn prima cijfers voor een aanvaller. Daarom is de beslissing van Sportclub om afscheid te nemen van Kavak best opvallend.

“Ik snap het niet. Ik ben echt niet minder dan de aanvallers die blijven. Maar ik hoop dat Genemuiden een goede keuze maakt en dat het goed gaat met de club. De club is altijd goed voor mij geweest en ik ook voor de club. Maar persoonlijk kan ik me niet in deze beslissing vinden. Maar ik respecteer de beslissing wel. Het vervelende is dat ik nu mijn voeten niet kan laten spreken.”

Inmiddels heeft Kavak al heel wat berichtjes mogen ontvangen. “Dat doet me goed. Het zegt wel iets. Als voetballer en persoon heb ik goed gepresteerd in Genemuiden.”

De vraag is waar hij komend seizoen gaat voetballen. “Ik wil op niveau blijven voetballen. Ik voel me hartstikke goed en voel me zeker niet te oud. Of ik een club dichter bij huis (Kavak woont in Zuidlaren, red) ga zoeken? Afstand maakt me niet zoveel uit. Ik heb geen hekel aan reizen. De club moet bij me passen. Dat is het allerbelangrijkste. Ik ben nog gretig genoeg om er 25 in een jaar in te schieten. Dat had ik het liefst bij Genemuiden gedaan, maar het is niet anders. Ik vertrek straks met pijn in het hart.”

Natuurlijk hoopt Kavak dat de competitie nog wordt opgestart dit seizoen en dat hij zijn periode bij Sportclub Genemuiden op een passende manier kan afsluiten. “Het vuur brandt in Omar Kavak. En ook niet zo’n klein beetje. Als een vat olie op een vuur”, lacht Kavak.

"Ik wil graag laten zien dat ze het bij het verkeerde eind hebben. Ik wil laten zien dat ik niet te oud ben en dan uiteraard wel op een goede manier", besluit de aanvaller.