Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

Bezoekregels voor de Meente aangescherpt, een kind is niet meer welkom bij bewoners met zorg

GENEMUIDEN - Spontaan op bezoek gaan in de Meente zit er voorlopig niet in. Kinderen tot en met 12 jaar mogen helemaal niet meer op bezoek komen. Dat deelt voorzitter Klaas Bakker van stichting Welzijn de Meente zaterdagavond mee bij de Christelijke Bejaarden Omroep (CBO).

Het bestuur van de stichting en het uitbraakteam van IJsselheem hebben dat in overleg met elkaar besloten. De aanscherping van de maatregelen is een verplichting voor alle bewoners die zorg ontvangen en een zeer dringend advies voor alle huurders van de Meente.

Bezoek is alleen maar mogelijk op afspraak en er mag maximaal één bezoeker per keer komen. Ook mogen er niet meer dan twee bezoekers per week op bezoek komen. Er geldt een uitzondering voor kerkelijk bezoek, zoals dominees en ouderlingen. Ook de wijkverpleging valt buiten de regeling.

“Het beleid is erop gericht om de Meente open te houden”, stelt Bakker, die de maatregelen ‘best wel heftig’ noemt. “De gezondheid en veiligheid van cliënten en medewerkers en ook het welzijn van medewerkers staan voorop.”

Bakker gaat in de CBO-uitzending ook in op het initiatief ‘Genemuiden Zorgt'. "Er zijn mensen die een kring aan familie en kennissen hebben of in kerkelijk verband wel hulp krijgen. Maar er zijn er ook die dat niet hebben en juist voor die categorie willen we klaarstaan”, vertelt hij. "Moeten we boodschappen of medicijnen voor je halen of heb je een kleine reparatie, de vrijwilligers van Genemuiden Zorgt staan echt klaar voor je.” Bellen daarvoor kan naar 06-41856812.