Afbeelding
Stockfoto

Celstraf voor man uit Zwartsluis

ZWOLLE (JPZ) – Een 63-jarige man uit Zwartsluis heeft donderdag 270 dagen cel waarvan honderd dagen voorwaardelijk gekregen. Hij mishandelde zijn ex-vrouw en belaagde een agente met haar eigen wapenstok.

Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle donderdag. Simon S. werd in juli vorig jaar aangehouden in Heino nadat hij tijdens een taxirit vanuit Zwartsluis een coronascherm had vernield. Ook had hij geen geld bij zich om de rit te betalen. Toen agenten ter plaatse kwamen, wist hij van een van hen de wapenstok afhandig te maken en mishandelde de agent.

S. heeft vrijwel de hele celstraf in voorarrest uitgezeten. Onderdeel van de straf is ook dat hij geen contact op mag nemen met zijn ex-vrouw, het grootste slachtoffer in de strafzaak. Hij mishandelde haar enkele keren. Na overtreding van een contactverbod zat hij twee weken in de cel in Arnhem.

Na zijn vrijlating liep hij in twee dagen tijd naar Zwartsluis waar hij bij aankomst van de woning de vrouw te lijf ging. Dat hij haar bij een van die mishandelingen tegen het hoofd sloeg, achtten de rechters niet bewezen.

S. hoorde de uitspraak via een videoverbinding in de rechtszaal. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Geluidsoverlast

ZWARTSLUIS - De politie kreeg zaterdagavond een melding van geluidsoverlast aan de Irenestraat. "Bij nadere controle bleek dat er teveel mensen in een schuur aanwezig waren, die onvoldoende afstand hielden van elkaar", aldus de politie.

Alle aanwezigen werden verzocht te vertrekken. Ze hebben een bekeuring aangezegd gekregen.