Succesvolle Sluziger Quiz trekt kijkers over de hele wereld

ZWARTSLUIS – De Sluziger Quiz bleek een succesnummer. Afgelopen zaterdag vond het spektakelstuk plaats onder leiding van Corné Schaart en Atze ten Klooster. De online quiz over Zwartsluis trok 168 deelnemende teams uit de wijde ‘wereld’. De organisatie kijkt zeer positief terug op deze amuserende avond.

Initiatiefnemers Jarno van Eijken en Tom Kisjes hadden nooit verwacht dat er zoveel mensen zouden deelnemen. “Niet normaal hoeveel mensen er gekeken. We zaten rond de 1.300 tot 1.500 kijkers en we zien nog steeds dat vele mensen de quiz terugkijken op YouTube", aldus de organisatoren, die het prachtig noemen om mensen wat vertier te geven in deze tijd.
“Overal vanuit Nederland werd meegekeken door oud-Sluzigers. We hadden zelfs kijkers uit Hongarije, Sicilië, Amerika en zelfs uit Nieuw-Zeeland. Geweldig. Velen konden door de huidige maatregelen niet bij elkaar komen, maar door een videoverbinding konden mensen toch bij elkaar zijn. De verbroedering is het mooiste om te zien”, aldus Van Eijken.
Kisjes kijkt met een voldaan gevoel terug op het gehele proces. “Het heeft echt bloed, zweet en tranen gekost. Wat een voorbereidingen, maanden lang. En dan is het mooi om te zien dat zaterdag (eindelijk) alles bij elkaar gekomen is. We zijn zeer trots wat we met elkaar allemaal bereikt hebben.”

Van Eijken en Kisjes bedanken eenieder die een bijdrage heeft geleverd. “Allereerst willen we natuurlijk alle deelnemers en kijkers enorm bedanken. Zonder jullie was het natuurlijk geen succes geworden. Ook na de teleurstelling van vorige week trokken jullie ons met opbeurende reacties uit de put.”

De initiatiefnemers kregen ontzettend veel berichtjes en er waren veel mensen/bedrijven die wilden helpen. “Hierin kwam echt het #SamenZwartsluis gevoel naar boven. We willen zowel DESZ als ForTop enorm bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie. Ook een speciaal dankwoord naar Jan Willem Oldenbeuving voor de prachtige foto’s, Multi Buldtie voor de technische ondersteuning en de juryleden die zich in het zweet gewerkt hebben om zo snel mogelijk een eindstand te hebben. Tot slot willen we Corné en Atze ontzettend bedanken voor hun ‘zeer deskundige’ commentaar. Chapeau mannen.”

John Beens met team ‘de Karkstroate’ en Marjo Zoutman van team ‘de Purpjes’ werden gezamenlijk tweede. Omdat ze evenveel punten hadden, werden de bedragen van de derde en de tweede prijs gedeeld. Beide teams konden rekenen op 87,50 euro. Danny Moorman van team ‘De Drie Daddy’s’ bleek de grote winnaar, dit team wint 200 euro.