Man aangehouden

HASSELT – Een 37-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, is vorige week dinsdag aangehouden in Enschede omdat hij in een gestolen voertuig reed. Dat bleek een Volkswagen Caddy te zijn die vanaf de Cellemuiden gestolen was.

Dat vond plaats tussen maandag 18 januari 23.30 en dinsdag 19 januari 07.15 uur. Aan de Cellemuiden werd tussen maandag 18 januari 12.45 en dinsdag 19 januari 11.45 uur ook een woninginbraak gepleegd. Een ruit van de woning werd vernield, zodat de inbreker naar binnen kon. Ter hoogte van de ingang van dit perceel, lagen in de sloot twee velgen van de Caddy.

Tussen zondag 17 januari 18.00, en dinsdag 19 januari 07.45 uur, werd een fiets gestolen uit een schuur aan de Kapberg in Genemuiden. Bij nader onderzoek bleek dat in de betreffende Caddy die fiets stond.

De verdachte werd aangehouden en er zal nader onderzoek volgen over zijn betrokkenheid in de drie zaken.

Toeslagenaffaire

ZWARTEWATERLAND - De communicatie over de afwikkeling van de toeslagenaffaire en de gemeente ligt bij de Belastingdienst. Dat zei wethouder Gerrit Knol donderdagavond in de raadsvergadering.

Als er vorderingen openstaan vanuit de gemeente, dan kent de gemeente een mogelijkheid om die met een redelijke betalingsregeling af te lossen. "We zoeken eerst naar een oplossing, als die niet wordt nagekomen dan wordt 'ie uit handen gegeven", legt Knol uit. Het kan dan uitlopen op een procedure bij de rechter.

Maar slachtoffers van de toeslagenaffaire moeten zo goed mogelijk geholpen worden, vindt Knol. Of er een boete van de gemeente kwijtgescholden kan worden is niet bekend. "Het opleggen van een boete gebeurt in onze gemeente alleen in zeer uitzonderlijke situaties."