Inmiddels is er al een hek geplaatst.
Inmiddels is er al een hek geplaatst. Foto: Enrico Kolk

Breman wil meedenken over oplossing voor uitrit

(vervolg van voorpagina)

Roescher merkt op dat ook de gemeente om advies gevraagd is. “Omdat het eigendom en beheer van de weg al enige tijd onderwerp van onderhandeling is. Wij wilden niet iets toestaan waarvan de toekomstige eigenaar zou zeggen ‘dat willen we niet’”, legt ze uit.

De gemeente antwoordde daarop met ‘geen bezwaar’. Dat deed een ambtenaar op eigen houtje, iets wat wethouder Slingerland duur kwam te staan in de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Dat is te lezen op de pagina hiernaast.

Rieks Bruining van Breman vertelt tijdens de hoorzitting dat de aanvraag in 2018 gestart is. “Er staan regelmatig auto’s langs de weg geparkeerd en dan is ons terrein onbereikbaar. We hebben meerdere keren meegemaakt dat een vrachtwagen die ons moest bevoorraden ons terrein niet op kon.”

Ook vond het bedrijf de huidige toegangsweg onveilig als het druk is bij het zwembad. Reijer Schilder, ook medewerker van Breman, vertelt dat het bedrijf dit als een goede oplossing zag. “De provinciale weg is geen provinciale weg meer, dus dit is het moment.”

Bruining beaamt dat. “Het gebruik van de Zwartewaterweg is lager door de nieuwe rotonde. Het verkeer vanuit Genemuiden komt er niet meer langs.”

Daarom zag het bedrijf de huidige bezwaren niet aankomen. “Wat er nu gebeurt is, hadden wij ook niet verwacht. Onoverkomelijke bezwaren zagen wij niet, dus wat er nu speelt vinden we echt heel vervelend.”

Het bedrijf heeft daarom aangeboden om in overleg gezamenlijk oplossingen te bedenken. “We hebben zelf een voorstel gedaan om de fietsstrook te verlengen over de weg naar Mastenbroek en de fietsers voorrang te geven”, legt Bruining uit.

Breman wil graag meewerken aan een oplossing, zegt hij. Het bedrijf gebruikt de uitrit de komende weken daarom niet.

De provincie gaat aan de slag met verschillende partijen om tot een oplossing te komen. Zo komen er onder andere ontwerpateliers waarin verschillende ideeën gelanceerd kunnen worden. Op 4 februari is er opnieuw een bijeenkomst in het provinciehuis over de uitrit.