Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

Belangstelling voor online lezingen

ZWARTEWATERLAND – De twee lezingen van de bibliotheek, die vorige week maandag en dinsdag werden gehouden, blijken succesvol te zijn. Meer dan honderd mensen deden mee.

1 februari vond de lezing ‘Autisme en opvoeden in coronatijd, hoe doe je dat?’ plaats. Deze lezing werd gegeven door Nicole Hoogenboom. “Er waren 70 ingelogde accounts met soms meerdere mensen per computer die deelnamen”, meldt de bibliotheek in een persbericht.

Dinsdag 2 februari was de lezing over ‘Corona en rouwverwerking’. Die werd gegeven door bijzonder hoogleraar en klinisch psycholoog Jos de Keijser (Rijksuniversiteit Groningen) en dr. Lonneke Lenferink (Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht). “42 geïnteresseerden, zowel professionals als particulieren, hebben aan deze avond deelgenomen.”

Alle activiteiten die normaalgesproken plaatsvinden in de bibliotheken, kunnen nu niet doorgaan. “Maar dat houdt ons niet tegen om online activiteiten te organiseren”, aldus de bibliotheek. De afgelopen maanden gebeurde dat met activiteiten van partners, nu waren er de eerste door de bibliotheek zelf georganiseerde lezingen. Dat was in samenwerking met Bibliotheek Kop van Overijssel en gemeente Zwartewaterland.

“Beide avonden waren zeer waardevol”, luidt de conclusie. “Ondanks dat de lezingen online plaatsvonden, werden er persoonlijke vragen gesteld en verhalen gedeeld. Diverse mensen hebben nadien laten weten hoe fijn ze de avonden hebben gevonden.” Voor de bibliotheek was het 'spannend' om de online lezingen te organiseren. "Maar het blijkt zeker voor herhaling vatbaar."