PCOB-afdeling had geen aanwas van onderaf

(vervolg van voorpagina)

Niemand meldde zich aan, en dus werd de afdeling eind vorig jaar opgeheven. “Jammer”, vindt Roeland. “We hadden heel gezellige middagen."

Die vonden 's winters plaats in de Meente op de tweede dinsdagmiddag van de maand. Vorig jaar maart werden de bijeenkomsten al stopgezet, vanwege de coronaperikelen.

Er waren nog ongeveer 100 leden van de afdeling, vertelt Roeland. “Daarvan waren er 55 tussen de 80 en de 100 en maar een stuk of zes onder de 70. Die hebben we ook gevraagd, maar dat ging niet meer. Als je geen bestuur meer hebt, dan houdt het een keer op.”

Jongeren willen geen lid meer worden van een PCOB-afdeling, merkte Roeland. "En zonder aanwas van onderaf heb je geen vereniging meer."
De oud-voorzitter rolde er zelf ook tegen wil en dank in. "Eigenlijk wilde ik niet, maar ze zaten zo verlegen, dat ik toen ja heb gezegd."

Hij had net een longembolie gehad en na drie maanden als voorzitter kreeg Roeland een hartinfarct. Dat liet voor hem ook z'n sporen na. "Dit trek ik ook niet meer. Ik vind het jammer, maar het ging gewoon niet meer.”

De PCOB maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Samen met de KBO is de PCOB, met een kwart miljoen leden, de grootste seniorenorganisatie van Nederland.