Kop-staartbotsing

HASSELT - Een automobilist kreeg vorige week klachten na een kop-staartbotsing. Die vond plaats op 3 februari aan de Euroweg.

Door de aanrijding, vroeg in de morgen, ontstond materiële schade. De bestuurder met klachten is ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken. Uit onderzoek bleek dat hij geen letsel had.

Vuurwerkoverlast

ZWARTSLUIS - Een 31-jarige man uit Zwartsluis moest vorige week verboden vuurwerk en twee balletjespistolen afstaan aan de politie.

Die kwam vrijdag bij hem op bezoek na een melding van vuurwerkoverlast. "De man zou mogelijk in het bezit zijn van vuurwerk", aldus de politie. Dat bleek het geval. De verboden goederen werden in beslag genomen en de verdachte wordt gehoord.

Schaatsen

ZWARTEWATERLAND - De gemeente kijkt in samenwerking met de ijsverenigingen naar hoe schaatsen veilig kan.

“Onze mensen mogen, met inachtneming van de regels, wel schaatsen”, zei burgemeester Bilder donderdag op ZwartewaterFM. De ijsbanen kunnen gewoon open. Mochten er vragen zijn, dan kunnen de verenigingen zich melden bij de gemeente.

Afhalen bij winkels

ZWARTEWATERLAND - Sinds vandaag kunnen mensen spullen bij winkels bestellen en afhalen. Dat gaat onder strikte regels.

"Het mag niet te druk worden op straat en het afhaalpunt is buiten. Niet erg aanlokkelijk, met dit weer", concludeert Bilder. "Van mijn kant toch wel medeleven en een wens van sterkte voor al die hardwerkende middenstanders.”