Sportclub verlengt contracten van spelers van eigen kweek

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft vier ‘eigen’ spelers langer aan zich weten te binden. De contracten van Sijmon Eenkhoorn, Arend van de Wetering, Jur van Dalfsen en Bart Jan Brouwer zijn verlengd.

Deze spelers debuteerden allen op jonge leeftijd in het eerste elftal en hebben het nog steeds reuze naar hun zin.

Eenkhoorn (26) speelt al acht seizoenen in de hoofdmacht terwijl hij ook nog een kort uitstapje maakte naar vv Nunspeet. Hij debuteerde in het seizoen 11/12 in de topklasse met een invalbeurt en werd een seizoen later een vaste waarde bij het eerste elftal.

Intussen staat de teller voor Eenkhoorn op 170 wedstrijden waarin hij 40 doelpunten maakte en staat hij bekend als jongste doelpuntenmaker in de Topklasse.

Van de Wetering (20) debuteerde in het seizoen 17/18 als rechtsback en is sindsdien niet meer weg te denken uit het eerste elftal. Hij speelde intussen 60 wedstrijden en maakte dit seizoen zijn eerste doelpunt.

Van Dalfsen (20) en Brouwer (21) debuteerden in het seizoen 18/19. Van Dalfsen als controlerende middenvelder en Brouwer als linksback.

Van Dalfsen is een multifunctionele middenvelder die ook centraal achterin kan spelen. In 36 wedstrijden scoorde hij tot nu toe 2 keer.

Brouwer kan zowel aan de linker- als rechterzijde uit de voeten en speelde tot nu 17 wedstrijden in de hoofdmacht.