Nazorg op coronagebied

ZWARTEWATERLAND - De gemeente Zwartewaterland heeft op haar website een pagina ingericht rondom nazorg op het gebied van corona. De website is te vinden via www.zwartewaterland.nl/aanbod-nazorg-corona.

"De impact van corona is groot. We worden (ernstig) ziek en we verliezen dierbaren, sociale contacten en werk. Heel veel mensen worden met de gevolgen van corona geconfronteerd. Voor hen is er in Zwartewaterland een uitgebreid aanbod aan coronanazorg", aldus de gemeente.

Onder meer een online rouwbehandeling van de Rijksuniversiteit Groningen is op de website terug te vinden. Daarnaast is er uitleg te vinden over de Telefooncirkel, zwaaistenen, het aanbod van nazorg door de kerken en groepsgesprekken. Die liggen tijdelijk stil, maar aanmelden is wel mogelijk.

De gemeente is nog zoekende naar welk aanbod nodig is en hoe ze mensen kunnen helpen. Wie tips heeft of iets mist of ergens tegenaan loopt, kan dit laten weten via genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl. De bibliotheek zorgt er dan voor dat de gemeente deze informatie ontvangt.