VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers

ZWARTEWATERLAND - VluchtelingenWerk zoekt op korte termijn vrijwilligers die als maatschappelijk begeleiders vluchtelingen willen begeleiden in de eerste periode in Zwartewaterland. Ook is de organisatie op zoek naar spreekuurmedewerkers.

"Wil jij vluchtelingen helpen bij de eerste opvang in de gemeente en ben je goed in regelen?", vraagt de organisatie. "Als maatschappelijk begeleider help je bij het regelen van bijvoorbeeld het zoeken van een huisarts en basisschool." Ook helpen zij bij de aanvraag van huurtoeslag, het afsluiten van een zorgverzekering en het leren kennen van de buurt. Nieuwe cliƫnten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt.

Vluchtelingen die al langer in een gemeente wonen kunnen op maandag en woensdagmiddag (van 14.00 uur tot 16.00 uur) langskomen op het informatie- en adviespunt (spreekuur) van VluchtelingenWerk. "Als spreekuurvrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken." De tijdsbesteding daarvoor is een dagdeel per week. Deze functie mag/kan gecombineerd worden met maatschappelijk begeleider.
De organisatie biedt ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma, de mogelijkheid om (online) aanvullende cursussen en trainingen te volgen en een onkostenvergoeding. Wie vrijwilliger wil worden, kan teamleider Gineke de Bruine mailen via gdebruine@vluchtelingenwerk.nl.