Roelof Bisschop op werkbezoek in Hasselt.
Roelof Bisschop op werkbezoek in Hasselt. Foto: Enrico Kolk

Roelof Bisschop bezoekt De Wijkwieg en Hasselt

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Tweede Kamerlid Hilde Palland was niet het enige lid van het parlement dat Zwartewaterland aandeed, maandag. Haar SGP-collega Roelof Bisschop bezocht onder andere Jan en Jannie van Raalte.

Ook nam hij een kijkje in De Wijkwieg in Genemuiden. "Een geweldig initiatief", roemt hij de opvang in Genemuiden. "Ik had al gezegd: 'als we op werkbezoek gaan, dan wil ik daar nog weleens langs'." Nu de Tweede Kamer met verkiezingsreces is, deed die kans zich voor. "Een particulier initiatief dat erin slaagt om mensen te enthousiasmeren voor een voorziening voor de meest kwetsbare zwangere vrouwen. En ze bieden ook een ondersteuningsprogramma zodat deze vrouwen zelfstandig een plek in de samenleving kunnen innemen. Hier wordt een vicieuze cirkel doorbroken en daar neem ik mijn petje voor af", zegt Bisschop. Hij vindt De Wijkwieg 'een concept waar je veel geïnteresseerden van buitenaf naar moet laten kijken'. "Er komt een moment dat alle plekken bezet zijn. Dan is het te hopen dat De Wijkwieg voldoende resultaat heeft laten zien, dat ook ergens anders neergezet kan worden."

In het Van Stolkspark liet Bisschop zich later op de middag bijpraten door Ruthger Bergman van het Stadsteam over onder andere het opknappen van het park en de daarin gevestigde muziekkoepel. "Ik was hier nooit geweest", zegt Bisschop. "Ik ben verbaasd dat er zo'n mooie plek middenin zo'n oude stad zit."