Deelakkers van De Vruuters

GENEMUIDEN – Tuindersvereniging De Vruuters heeft enkele deelakkers te huur. “Heeft u altijd al zin gehad om een stukje bouwland te hebben, maar zag u op tegen de grote lappen grond? U kunt vandaag nog beginnen op een klein stukje”, laat de vereniging weten.

De Vruuters beschikken op dit moment over kleinere moestuintjes. Dat is dan een lapje grond van ongeveer 60 vierkante meter. “De akkers beschikken over een schuurtje of een opbergkist die u met twee of drie mensen deelt.”

Het schuurtje is van de vereniging. Voor 20 euro pacht en een lidmaatschap kunnen mensen dan het hele jaar genieten van hun eigen verbouwde groenten. “Wie wil dat nu niet?”, stellen De Vruuters.

Wie wel een wat grotere moestuin wil beginnen, kan ook bij de vereniging terecht. Er zijn enkele akkers van rond de 200 tot 250 vierkante meter vrij. Wie belangstelling heeft kan mailen naar devruutersgenemuiden@gmail.com of bellen naar 038-3854472.

Telefoonspreekuur

ZWARTEWATERLAND - De telefonische inloopspreekuren voor 55-plussers over het openbaar vervoer zijn uitgebreid.

Die waren er dagelijks van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Dat is nog steeds het geval, maar op dinsdag en donderdag is bellen nu ook mogelijk tussen 13.30 en 15.00 uur. Daarnaast zijn er ’s avonds telefonische spreekuren op maandag en woensdag tussen 18.30 en 20.00 uur.

Mensen met vragen kunnen bellen met 038-3037010. OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, geven uitleg over reizen met trein en bus. Meer informatie is te vinden op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

De ambassadeurs staan open voor vragen over de OV-chipkaart, samenreiskorting, coronamaatregelen in het OV of andere OV-gerelateerde vragen.

Bus gaat minder vaak rijden

ZWARTEWATERLAND - Buslijn 71, die Zwartsluis en Hasselt aandoet op de reis van Emmeloord naar Zwolle, gaat minder vaak rijden. Tussen 9.00 en 14.00 uur rijdt de bus één keer per uur, in plaats van de gebruikelijke twee keer. Dat is vanwege een afname van het aantal reizigers, licht vervoerder Connexxion toe.

Ook de rit vanaf Zwolle, die om 18.56 uur naar Zwartsluis vertrekt, vervalt. Om tussen Zwolle en Hasselt voldoende capaciteit te bieden rijden er begin van de middag wel weer extra ritten van lijn 74 (naar Genemuiden) tussen Zwolle en Hasselt. Deze vertrekken om 12.24 uur, 13.24 uur en 14.54 uur vanaf station Zwolle.
Na 18.00 uur rijdt er eenmaal per uur een rit tussen Hasselt en Genemuiden. De busritten vanaf Hasselt naar Kampen om 17.30 uur en 18.30 uur zijn samengevoegd tot één rit. Die vertrekt om 18.00 uur.

De wijzigingen gaan in per aanstaande zondag, 28 februari.