'Open de winkels op zondag'

ZWARTEWATERLAND - Dat de winkels weer open mogen vanaf vandaag, al is het dan op afspraak, stemt MKB-Nederland Regio Zwolle blij. In een brief aan 22 colleges van burgemeester en wethouders doet de organisatie de oproep om daar zo ruim als mogelijk mee om te gaan.

“Het toestaan van tijdelijke openstelling op zondag, tot winkels weer ‘normaal’ open kunnen, zou een ruimhartig gebaar zijn”, schrijft voorzitter Jelle Weever MKB-Nederland Regio Zwolle aan de gemeenten.

Hij zou graag zien dat de winkels zoveel en zolang mogelijk open kunnen. “Wij pleiten ervoor om de winkeltijden binnen die grenzen zo veel mogelijk op te rekken en dit proactief aan al uw winkeliers te berichten”, schrijft hij mede namens Martijn Muller (Adviseur Retail) en Hans Bakker (voorzitter Retail Platform Overijssel). Volgens hem zijn er veel winkeliers niet van op de hoogte dat volgens de landelijke Winkeltijdenwet winkels van 06.00 uur tot 22.00 uur open mogen, van maandag tot en met zaterdag.

“Wij zouden graag zien dat alle gemeentes van de Regio Zwolle breed communiceren dat deze mogelijkheid er zes dagen per week is tussen pakweg 07.00 uur en 20.30 uur”, aldus Weever. “De omzet die vroeg in de ochtend of in de avond gedraaid kan worden, kan ontzettend veel betekenen voor uw winkeliers.”

Het oprekken van de winkeltijden geldt wat hem betreft ook voor de koopzondagen.

(Lees verder op pagina 6)