Miscommunicatie bij glasvezel

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - Miscommunicatie is misschien wel het sleutelwoord bij de glasvezelaanleg in Zwartsluis. Vrijwilligers van Jeugdsoos Esclusa toonden zich vorige week ontstemd. "Er is groen rondom de soos weggehaald en ook zijn er bomen gekapt." Nu staat er een glasvezelverdeelpunt, op een meter afstand van het gebouw voor de jeugd.

Tom Kisjes liet vorige week verbaasd weten dat de vrijwilligers niet waren meegenomen in het traject voor de glasvezelaanleg. “We wisten van niks en het zit een meter van ons af”, zegt hij. “Het is natuurlijk gemeentegrond, dus we hebben er niet zoveel over te zeggen. Maar het was wel netjes geweest als de vrijwilligers van iets wisten.”

Maar volgens Delta Fiber was dat het geval en zijn de vrijwilligers geïnformeerd. "Het klopt dat er nabij de jeugdsoos een glasvezelverdeelpunt is gebouwd om Zwartsluis van glasvezel te voorzien", reageert het bedrijf. "De aannemer heeft de jeugdsoos hierover op 15 september 2020 een mail met brief en een kaart met daarop de precieze locatie gestuurd."

(Lees verder op pagina 3)