Afbeelding
Screenshot Google Maps

Drie maanden hinder en overlast bij aanpakken Kamperzeedijk dit najaar

(door Enrico Kolk)

KAMPERZEEDIJK - Het wegdek van de N760 is niet meer in goede staat, schrijft de provincie. Die gaat aan het werk om dat te herstellen. Vanaf het najaar van dit jaar gaat de provincie aan de slag met groot onderhoud aan de weg. Dat gaat minstens drie maanden duren.

Het wegdek van de hoofdrijbaan wordt vernieuwd en het wegprofiel krijgt een herinrichting. Zo moeten de kominrichtingen duidelijker worden. Dat gebeurt door midden- en tussenbermen. Daarnaast krijgen fiets- en voetpaden en uitritten een hogere ligging en wordt, waar mogelijk, de berm anders ingericht. Verkeersstromen moeten daardoor duidelijker van elkaar gescheiden worden. Ook wil de provincie kruisingen en oversteekplaatsen herkenbaarder maken. "Dat doen we door het overzichtelijker te maken", vertelt projectleider Simon Kolkman. "We gaan duidelijke markeringen in kleuren gebruiken en, waar het kan, middengeleiders toepassen."
Mensen moeten zeker drie maanden rekening houden met overlast. "Zoals een freesmachine die enorm veel geluid kan produceren", aldus Kolkman.

De provincie zoekt naar snelheidsremmende maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat auto's afremmen op het moment dat zij de bebouwde kom binnenrijden. Een daarvan is het optisch smaller maken van de weg. "We erkennen dat er op sommige stukken te hard wordt gereden", zegt Kolkman. Het streven is dat mensen door de andere inrichting van de weg rustiger gaan rijden.

Voor lokaal-, bestemmings- en doorgaand verkeer zal er tijdens de langdurige werkzaamheden sprake zijn van verminderde bereikbaarheid. "We willen ernaartoe dat we vooral het lokale- en bestemmingsverkeer voorrang gaan geven", legt Kolkman uit. Doorgaand verkeer wordt dan 'grootschalig en langdurig' omgeleid. Het werk zit nu nog in de voorbereidingsfase. Momenteel worden er haalbaarheids- en betaalbaarheidsstudies gedaan. Toch wil de provincie nu al kijken of er draagvlak is voor de aanpassingen.

Een digitale informatiemiddag over de werkzaamheden is terug te kijken via youtu.be/xn0E0JrrFa4.