De verkiezingsborden staan al een tijdje opgesteld.
De verkiezingsborden staan al een tijdje opgesteld. Foto: Jan van Kleef

Verkiezingsposters plakken blijft zekerheid in onzekere tijden

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Of de Tweede Kamerverkiezingen wel door zouden gaan, dat leek nog wel een tijdje onzeker. Inmiddels is duidelijk: de verkiezingen komen eraan.

En hoe onzeker de tijd dan ook mag zijn, er blijven toch nog zekerheden. Zoals bijvoorbeeld het plakken van de verkiezingsposters. Dat liet even een tijdje op zich wachten, maar inmiddels is het dan toch zover.

Waar lange tijd Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren in d'r uppie aan de borden hing, zijn nu enkele andere partijen ook in actie gekomen. Gevuld zijn de borden overigens nog allerminst.

Negen partijen maakten tot maandag van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op hun poster. En dat zijn ze nog lang niet allemaal.

Tijdens de verkiezingen hebben inwoners van Zwartewaterland (wat onder de kieskring Zwolle valt) de keuze uit maar liefst 32 verschillende partijen. Landelijk zijn dat er zelfs 37, maar niet alle partijen doen mee in de kieskring Zwolle.
In totaal zijn drie kandidaten uit Zwartewaterland verkiesbaar: Margreet Bosma (CDA) uit Zwartsluis, Maarten Slingerland (SGP) uit Genemuiden en Willem Sikkema uit Hasselt (Trots op Nederland). Bosma staat op plek 57, Slingerland op de 12e plek en Sikkema neemt ook de 12e plek van de lijst in.