Van der Breggen wint de Omloop

NINOVE - Anna van der Breggen is haar laatste seizoen uitstekend begonnen. De wielrenster wist zaterdag op overtuigende wijze de eerste voorjaarsklassieker te winnen. In de Omloop Het Nieuwsblad kwam ze in haar regenboogtrui alleen over de streep na een succesvolle ontsnapping.

Van der Breggen maakte in de laatste klim het verschil. Op de Bosberg wist ze weg te komen. Ze sloeg een gat van zo’n dertig seconden, was niet meer te achterhalen en wist zo de Belgische klassieker voor de tweede keer in haar loopbaan te winnen. De Deense Emma Cecilie Norsgaard won de sprint om de tweede plek. Amy Pieters eindigde als derde.

Kisjes, Talen,
Witte en Slager
gaan door bij DESZ

ZWARTSLUIS - DESZ kan ook komend seizoen beschikken over Tom Kisjes, Herwin Talen, Thomas Witte en Jordy Slager. De club uit Zwartsluis heeft de samenwerking met het viertal met een jaar verlengd.

Met Kisjes behoudt DESZ scorend vermogen. De aanvaller maakte 123 treffers in 107 officiële duels van DESZ. Komend seizoen gaat hij zijn zesde jaar in bij de hoofdmacht van DESZ.

Talen kwam vorig jaar DESZ versterken. De 30-jarige middenvelder speelde tot dusver zeven officiële duels voor de tweedeklasser.

Witte kwam het afgelopen seizoen tot zes officiële duels. De vleugelaanvaller scoorde één keer.

Keeper Jordy Slager speelde tot dusver twee officiële wedstrijden voor DESZ.

Onlangs kwam DESZ ook al met zeven andere spelers tot overeenstemming voor komend seizoen. Danny Moorman, Henrico Abma, Gerjan Konterman, Erwin Geertman, Robbert Elken, Arjan Krabbe en Robert Redder verdedigen ook komend seizoen de kleuren van DESZ.

Olivier Duinkerken kiest voor SVI

ZWOLLE - Olivier Duinkerken gaat Sportclub Genemuiden aan het einde van dit seizoen verlaten. De verdediger kiest voor de overstap naar SVI.

Duinkerken maakte in het seizoen 2014/2015 als jongeling nog indruk in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden toen hij aan de bak moest in de topklasse.

Daarna verkaste hij vanwege zijn studie naar Oranje Nassau Groningen. Door een zware blessure miste hij echter het grootste gedeelte van het seizoen.

Vervolgens keerde hij terug naar Genemuiden. Na een jaar in het tweede elftal van Sportclub Genemuiden, kwam hij in de eerste selectie, maar hij moest genoegen nemen met een bijrol. De afgelopen twee seizoenen kwam hij tot één invalbeurt.

Duinkerken woont in Zwolle en heeft gekozen voor SVI. Bij deze Zwolse eersteklasser zal hij Frank Jansen tegenkomen. Deze oud-speler van Sportclub Genemuiden komt over van DOS Kampen.