Winkels op zondag

(vervolg van voorpagina)

“Wij begrijpen dat dit in sommige gemeentes zeer gevoelig ligt. Echter, gezien de moeilijke situatie waarin winkeliers verkeren, tijden waarin we moeten omzien naar elkaar, doen wij wel dit klemmend beroep op u”, zegt Weever in de brief.

“In verschillende gemeentes wordt deze mogelijkheid vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur geboden. Dit biedt de ondernemers de mogelijkheid om meer klanten te ontvangen, daarmee meer omzet te genereren en de geleden schade te beperken. Daarnaast is er een betere spreiding van klantenstromen mogelijk.”

De geluiden uit de markt die MKB-Nederland Regio Zwolle bereiken, leren dat veel ondernemers worstelen met het registreren en hoe ze de lengte van het bezoek moeten inschatten. "Daarom doen wij het verzoek uw accountmanagers langs de winkels te sturen om ondernemers op weg te helpen.

Ook vraagt de organisatie aan gemeenten om niet te streng zijn met de handhaving en terughoudend te zijn met het uitschrijven van boetes.

De organisatie hoopt ook dat de gemeente haar kanalen wil blijven benutten om de lobby voor heropening van de terrassen te blijven voeren. “Uw horecaondernemers hebben het namelijk ontzettend zwaar. Heropening van terrassen zou hen enorm helpen. Laten we er samen voor zorgen dat ondernemers kunnen blijven ondernemen.”

De gemeente zegt de brief niet rechtstreeks van het MKB te hebben ontvangen, maar via een ander kanaal. "We buigen ons op dit moment over de brief", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Fotokaarten

GENEMUIDEN - Jennita Altena uit Genemuiden maakt fotokaarten voor de stichting Kom over en help. Die zijn te koop voor 1 euro per stuk, een setje van tien kaarten kost 9 euro.

Kaarten bestellen kan via kaartenverkoop21@hotmail.com. De prijs van de kaarten is exclusief verzendkosten.