Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Tuinman wil geen verantwoordelijkheid meer en stopt als TC-voorzitter

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Jan Tuinman is niet langer voorzitter van de technische commissie (TC) van Sportclub Genemuiden. Hij heeft zijn functie neergelegd om ruimte te maken voor zijn opvolger Albert Flier.

Jan Tuinman zou eigenlijk in oktober vorig jaar al stoppen. Hij was een van de drie bestuursleden die had aangegeven te willen aftreden. Vanwege corona moest de ledenvergadering van oktober echter worden uitgesteld. Sportclub Genemuiden had met Albert Flier al een opvolger klaar staan, maar de leden konden door het uitstellen van de ledenvergadering niet hun stem uitbrengen. Vervolgens gingen Tuinman en Flier, samen met de overige leden van de TC, aan de slag om de selectie voor komend seizoen vorm te geven.

Door het coronavirus is echter niets meer hetzelfde. De werkzaamheden van de TC moesten op andere manieren plaatsvinden en werden anders uitgevoerd. Dat maakte het er niet gemakkelijker op. Dit alles bracht Tuinman, in het belang van Sportclub, tot de beslissing om zijn functie neer te leggen en niet te wachten op de eerstvolgende algemene ledenvergadering.

“Ieder nieuwe persoon heeft eigen ideeën en plannen. Om het zuiver te houden is het beter dat ik terugtreed. Ik kom in een situatie waarbij ik graag wil dat Albert verantwoordelijkheid draagt voor komend seizoen. Ik wil daar niet meer verantwoordelijk voor zijn. Daarom heb ik in het belang van de club mijn functie neergelegd. Ik wil bestuurlijk gezien geen verantwoordelijkheid meer dragen."

Tuinman benadrukt dat de verhoudingen tussen hem en Flier prima zijn. "Maar nu moet je als TC bepaalde beslissingen nemen en dan loop je tegen dingen aan. Ik wil niet wachten totdat je daar eventueel onenigheid over krijgt. Ik heb de verantwoordelijkheid bij Albert neergelegd en waar nodig help ik hem nog gewoon." Het bestuur van Sportclub laat weten het besluit van Tuinman te respecteren en te accepteren. "We willen hem in het bijzonder bedanken voor zijn vele inspanningen in deze functie”, aldus voorzitter Luuk Drost van Sportclub Genemuiden.