Afbeelding
Bianca van den Berg

Pasgeboren…verschillende omstandigheden

Een paar weken geleden stond er een opmerkelijk nieuwsbericht op nu.nl: “Levende baby gevonden in container in Amsterdam”. De eerste gedachte die in me naar boven kwam, hoe radeloos kun je zijn, wanneer je een pasgeboren baby in een vuilcontainer achterlaat.

Een paar dagen later bleken de ouders jongeren van 17 jaar oud te zijn. Deze jonge ouders dachten dat de baby overleden was. En in al hun radeloosheid, hadden ze gedaan, wat ze gedaan hadden. Ze hadden de baby in de vuilcontainer achtergelaten. En zo waren er de laatste weken nog meer berichten over baby’s, die soms begraven of achtergelaten gevonden zijn, maar helaas niet meer leefden. Wat een ontstellend leed. Zo maar wat nieuws uit de media in de laatste paar weken…

Gelukkig is waar, dat de meeste baby’s in ons land gezegend zijn met ouders, die hun kinderen in liefde willen verzorgen en laten opgroeien. Het is voor ons vanzelfsprekend, dat er goed voor kinderen gezorgd wordt.

Sommige aanstaande moeders zien geen mogelijkheid om hun kind na de geboorte een goede start te geven. Voor zulke moeders is in Genemuiden wel een mogelijkheid om hun kinderen bij en na de geboorte een goede start te geven. Afgelopen najaar is “De Wijkwieg – Een kansrijke start voor iedere baby” van start gegaan.

Hier worden aanstaande moeders of moeders opgevangen, die nog niet in staat zijn om in hun thuissituatie voor de baby te zorgen. Deze moeders worden geholpen met vaardigheden te ontwikkelen, zodat ze na verloop van tijd zelfstandig zonder directe hulp voor hun kleine kunnen zorgen en later vol vertrouwen terug kunnen naar hun thuissituatie. Dit alles door een klein team van beroepskrachten met heel veel vrijwilligers om hen heen. Dit vergt de nodige organisatie.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week, heeft een kleine groep plaatselijke SGP’ers met Tweede Kamerlid Roelof Bisschop een bezoek gebracht aan de Wijkwieg. Dit bezoek was onder de indruk van het mooie initiatief wat tot stand is gebracht binnen onze gemeente Zwartewaterland. Hierbij hulde aan het team van de Wijkwieg en de vele vrijwilligers, die ook van tijd tot tijd hun “vrouwtje” staan in het vele werk wat hun te doen staat.

P.S. Voor vandaag een goede en gezegende Biddag toegewenst…voor volgende week een gratis stemadvies, hoe kan het ook anders, stem SGP “In Vertrouwen”.

Karst Kolk, raadslid SGP-Zwartewaterland
M: 06-52 45 45 65