Tuintelling

REGIO - Welk gedierte zit er allemaal in de tuin? Dat is de vraag achter de nieuwe activiteit van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst en omstreken. “Op zaterdag 13 of op zondag 14 maart kun je meedoen met een alternatieve wandeling … door eigen tuin.”

Bedoeling daarachter is een tuintelling. “Je kijkt, telt, en noteert wat er in je eigen tuin voorkomt aan dieren, zoals vogels en kleine zoogdieren.”

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via aanmelden@nbvijs.nl. Deelnemers ontvangen na aanmelding meer informatie en tellijsten. De eerste vijftig aanmelders ontvangen een WNF vetbolhouder, maximaal 1 per adres.

De waarnemingen worden gedeeld met de Nationale Databank Flora en Fauna.

Kledingverkoop

GENEMUIDEN - Voor het Genemuider pilotengezin Arjan en Aartje Paas houdt de MAF weer een kledingverkoop. De opbrengst ervan gaat naar het gezin dat is uitgezonden naar Papoea Nieuw Guinea (PNG).

Het organiserend comité nodigt iedereen uit om te komen neuzen tussen de nieuwe en gebruikte dames-, heren- en kinderkleding aan de Oosterholtseweg 20a in IJsselmuiden. Dat moet wel op afspraak, want er mogen maximaal twee klanten tegelijk binnen zijn.

Reserveren kan via 038-3855056 en bij geen gehoor via 06-18295882. "De met zorg samengestelde collectie kleding bevat ook nu weer veel merkkleding en is van de beste kwaliteit. De prijzen zijn zoals gewoonlijk erg laag. Voor weinig geld kan uw zomerkledingkast weer (aan)gevuld worden. U zult versteld staan van de grote keus en het grote aanbod", aldus het comité.

Meer informatie is te vinden op www.maf.nl/paas of www.bushpiloot.nl.