De verkiezingsborden in Zwartsluis.
De verkiezingsborden in Zwartsluis. Foto: Jan van Kleef

BoerBurgerBeweging plakt poster
voor Jezus Leeft op bord Zwartsluis

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - Een frappant gebeuren: de nieuwe partij BoerBurgerBeweging (BBB) plakt een poster voor de partij Jezus Leeft.

Zoals op de foto te zien is, plakten vrijwilligers van de BBB hun poster over die van Jezus Leeft. “Overplakken van posters, dat doe je gewoon niet”, reageerde lokaal CDA-fractievoorzitter Margreet Bosma op Twitter op die actie. Ze vroeg opheldering aan Caroline van der Plas, de lijsttrekker van BBB. "Ik heb begrepen dat Jezus Leeft zowel voor als achter had geplakt en de onderborden hingen er toen nog niet”, legt die uit. "Desalniettemin hoort dit niet. Wij zorgen dat wij nieuwe poster plakken van Jezus Leeft, ondanks dat ze dan weer dubbel hangen. Onze poster zal naar onder verhuizen.”

Toch vindt Van der Plas dat er wel overgeplakt kan worden als posters dubbel hangen. "Dat was in dit geval zo. Jezus Leeft hing voor en achter. Het ligt dus iets genuanceerder allemaal, maar nu er onderborden hangen, komt dit inderdaad raar over. Wij zullen dit rechtzetten en gunnen Jezus Leeft de dubbele plek.”