Een lege horecazaak.
Een lege horecazaak. Foto: Johan Snel

PvdA wil geen precario-belasting voor horeca

ZWARTEWATERLAND – De PvdA dient een voorstel in om geen precariobelasting te heffen voor de horeca dit jaar. “Door op dit moment in het jaar al duidelijkheid te geven, hebben deze ondernemers in ieder geval één kleine zorg minder. Daarnaast zet dit ook de uitgesproken zorg en medeleven van de gemeente om in concrete actie”, vindt fractievoorzitter Astrid Dijkstra.

De raadsfractie van de PvdA heeft een initiatiefvoorstel bij de raad ingediend om dit jaar geen precariobelasting te heffen voor terrassen, reclame-lichtbakken, zonneschermen en luifels. De partij hoopt dat de raad het voorstel op korte termijn in behandeling neemt en dat ook de andere partijen in de raad ermee instemmen. “Onze ondernemers verdienen deze steun”, aldus Dijkstra.

Voor de lokale overheid zijn de mogelijkheden beperkt, merkt de partij op. "Maar we moeten hier wel constant over blijven nadenken en mogelijkheden zoeken en vinden om ook van onze kant de lokale winkeliers en horeca te ondersteunen.”

De onzekerheid is groot en reserves zijn verdwenen, benadrukt de PvdA. "Tegelijk ontdekken we in deze tijd nog meer dan hiervoor het belang van de lokale ondernemers, van de levendigheid in de kernen, van de kans om in je eigen omgeving te kopen, eten en vermaken.”