De N759.
De N759. Foto: Enrico Kolk

Subsidie voor fietspad langs de Nieuwe Weg

GENEMUIDEN/HASSELT - Over een fietspad langs de Nieuwe Weg (N759) werd jaren geleden al gesproken. Nu lijkt het ervan te komen. In de subsidie, die het Rijk aan de gemeente toekende, is ook een bijdrage opgenomen voor een fietspad langs de provinciale weg.

Daarmee wordt een fietsrit tussen Hasselt en Genemuiden een stuk korter. Momenteel is die route, via Cellemuiden, ruim 7 kilometer lang, terwijl de N759 ongeveer 4,6 kilometer telt.

Het fietspad langs de weg werd ook al opgenomen in de nota van uitgangspunten voor de uitbreiding van Zevenhont. Daarnaast is in die nota nog een fietspad opgenomen: "De oost-west-doorsteek tussen de Cellemuidendijk en Zevenhont verkort de route tot een kleine 5 kilometer. De bestaande Cellemuidendijk vormt de rest van de fietsroute (waarbij fietsverkeer is gemengd met het aldaar aanwezige autoverkeer).” Het fietspad langs de Nieuwe Weg moet vorm krijgen tussen 2022 en 2025. In de tussentijd kan de gemeente nog meer financiering zoeken voor de weg, want de subsidie dekt niet het bedrag van de volledige aanleg. "Wij zijn op dit moment aan het onderzoeken hoe wij, net als dit jaar, door goed af te stemmen en te combineren financiële dekking voor deze projecten kunnen realiseren.”