Spijkerman (links) en Veldman.
Spijkerman (links) en Veldman. Foto: Aangeleverd

ChristenUnie-pluim voor
manager zwembaden

ZWARTSLUIS - Raymond Spijkerman, manager van Stichting Zwembaden Zwartewaterland (SZZ), kreeg afgelopen vrijdag de tweede ChristenUnie-pluim uitgereikt door raadslid Wilma Veldman.

"Het team van Zwembaden Zwartewaterland heeft er voor gezorgd dat er nu twee zwembaden in de regio open zijn", stelt de ChristenUnie. "Zwembad Zwartsluis had de primeur en sinds afgelopen vrijdag is ook in Hasselt het zwembad geopend om buiten te zwemmen."

Volgens Veldman 'een mooi initiatief om beweging van jong en oud in onze gemeente te bevorderen'. Dat gaf ze als compliment mee aan Spijkerman.

ChristenUnie Zwartewaterland wil doormiddel van de pluim inwoners, instanties en bedrijven binnen de gemeente een blijk van waardering geven voor goede en bijzondere inzet en/of initiatieven.
Met de twee baden kan SZZ alle doelgroepen nog beter bedienen, merkt de stichting op. “We verhogen de temperatuur van het zwemwater in Zwartsluis tot 28 graden”, aldus Spijkerman. “Normaal zou dat, stooktechnisch gezien, financieel niet haalbaar zijn voor een buitenbad. Maar omdat we ’s nachts het dak dichtschuiven, is dit goed te doen. Zo kunnen kinderen toch zwemmen met hun ouders en zo vertrouwd blijven met het water. Want we merkten dat 25 graden net iets te koud voor hen was.”

Spijkerman kreeg de afgelopen tijd alleen maar positieve reacties, vertelt hij. “Van onze naaste buren, de gemeente tot alle klanten.”