D66-kandidaat bezoekt wethouder Rietman

HASSELT - D66-kandidaat Wybren Bakker uit Overijssel (nummer 43 op de lijst) pakt zijn campagne coronaproof én op typisch Hollandse wijze aan, namelijk op de fiets. Vrijdag 5 maart kwam Bakker op de tweede dag van zijn fietstour op bezoek in Hasselt bij PvdA-wethouder Harrie Rietman.

“We moeten kijken naar wat ons bindt”, vindt Bakker. “Vanuit de overtuiging die we samen wél delen, kunnen we vervolgens handelen.”

Rietman aanvaarde deze uitgestoken hand daarom van harte: “Het is mooi als mensen voorbij de politieke scheidslijnen durven te kijken. Met die houding komen we uiteindelijk verder als samenleving.”

Bakker werd bijgepraat over de kansen van de tapijtindustrie in de gemeente: “Genemuiden is een kerngebied voor de tapijtindustrie. Voor de industrie is het van belang dat de verschillende tapijtbedrijven elkaar makkelijk kunnen vinden. Laten we ruimte geven aan deze bedrijven om te groeien en daarbij gelijk onze duurzaamheidsopgave meenemen", zegt Bakker.

Rietman gaf bij hem aan dat de industrie graag over wil op waterstof in plaats van gas. "Het is aan de overheid om deze technieken zo veel mogelijk te stimuleren. De tapijtindustrie wil wel namelijk.”