Olympia is blij met Bert Heldoorn en Ton Beumer

HASSELT - Olympia ’28 is blij dat Bert Heldoorn en Ton Beumer ook komend seizoen werkzaam zijn in de jeugdopleiding van de club. “Met het vastleggen van beide mannen zijn wij ervan overtuigd de begeleiding van onze talenten naar de senioren te hebben gewaarborgd”, aldus Hans Sleurink, hoofd jeugdopleiding bij Olympia ’28.

Heldoorn is al jaren een vaste waarde binnen het technische hart van Olympia. Momenteel zet hij zijn ervaring in ten dienste van de selectie O21, is hij één van de vaste trainers van de voetbalschool op vrijdagavond, en staat hij als scout intensief in contact met trainers en technisch coördinatoren over de ontwikkeling van spelers en trainers.

Ton Beumer is dit seizoen gestart als trainer van de JO19. Met hem heeft Olympia ’28 ook komend seizoen een zeer ervaren trainer voor deze talentvolle groep.

Anna van der Breggen derde in Strade Bianche

SIENA - Anna van der Breggen is zaterdag als derde geëindigd in de Italiaanse koers Strade Bianche. Haar ploeggenote Chantal van den Broek-Blaak greep de winst.

Van der Breggen had naar eigen zeggen een slechte dag en kon derhalve tevreden zijn met plek drie en de overwinning van haar ploeggenote.

Van den Broek-Blaak wist op zo'n 6 kilometer van de streep samen met de Italiaanse Elisa Longo Borghinin te ontsnappen. Op het laatste steile stuk maakte Van den Broek-Blaak het verschil en kwam alleen over de finish.

Van der Breggen wist in de laatste zware kilometer de strijd om de derde plek in haar voordeel te beslissen en versloeg Annemiek van Vleuten.

Achtergelaten troep frustreert Sportclub Genemuiden

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft de jeugd en ouders via Twitter voor de tweede keer gewaarschuwd. “Opnieuw hebben wij moeten constateren dat de jeugd er een puinhoop van maakt. Veld 5 had afgelopen donderdag meer weg van een vuilnisbelt dan van een speelveld. Voorkom dat het sportpark dicht gaat”, waarschuwt Sportclub Genemuiden.

En dat is volgens voorzitter Luuk Drost van Sportclub Genemuiden geen overdreven boodschap. “We blijven niet waarschuwen. Als je ziet wat onze onderhoudsploeg allemaal moeten opruimen. We gaan niet oneindig dit soort berichten verspreiden. We gaan een keer optreden. Wat we dan gaan doen? We kunnen het hele sportpark afsluiten. Ik hoop dat dat niet nodig is”, aldus Drost.

Drost vindt het mooi dat veld 5 zo in trek is bij de jeugd. “Er wordt veel gebruik van gemaakt door leden en niet-leden. Dat is prachtig om te zien. Maar het is jammer dat er zoveel troep wordt achtergelaten. Dat is toch niet nodig. Er staan tien gele containerbakken. Daar kunnen ze de troep zo ingooien. En neem het anders mee naar huis”, aldus Drost.