Brandstichting

ZWARTSLUIS - Het RTV Oost-programma Onder de Loep besteedde vorige week aandacht aan twee branden, die in januari in Zwartsluis plaatsvonden. Namen van de brandstichters zouden rondzingen in het dorp, zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch in het programma.

De eerste brand was die in de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt). Die ontstond op woensdag 6 januari even na 1.00 uur. In de kerk stichtten de daders brand bij een nooddeur van het gebouw. De deur, het kozijn en een naastgelegen raam raakten flink beschadigd.

Bij de tweede brand vatten afvalcontainers in de tuin van een woning aan de Baanstraat vlam. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 januari. Onder andere een deel van de schutting brandde af.

"Het is niet duidelijk of beide branden door dezelfde dader zijn gesticht”, aldus de politie, die alle hulp kan gebruiken bij het oplossen van deze branden.

"Wie vermoeden dat er mensen zijn die meer weten over de brandstichter(s)”, zegt de politie. "We roepen hen dan ook op contact met ons op te nemen.” Dat kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Britse variant

ZWARTEWATERLAND - Dat de zogeheten Britse variant van het coronavirus is aangespoeld in Zwartewaterland, dat is met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen. Dat merkte burgemeester Eddy Bilder op tijdens de wekelijkse corona-update op ZwartewaterFM. Vooral in Genemuiden waart het virus flink rond.

Mensen die in aanraking zijn geweest met iemand die corona heeft, moeten zich niet alleen direct laten testen, maar ook na vijf dagen. Veel coronabesmettingen vinden volgens Bilder plaats in familieverband. "Maar het gebeurt ook bij een aantal bedrijven.”