De kerkzaal van de Gereformeerde Gemeente.
De kerkzaal van de Gereformeerde Gemeente. Foto: Enrico Kolk

‘Verwondering’: na twee jaar nieuwe predikant voor de Gereformeerde Gemeente in Genemuiden

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - “Het is tot grote verwondering”, zegt ouderling Izaäk de Muijnck van de Gereformeerde Gemeente in Genemuiden. Donderdagavond bracht die gemeente een beroep uit op dominee A. Verschuure en vrijdagavond volgde het bericht dat de predikant naar Genemuiden komt.

“We zijn als gemeente hartelijk verblijd dat dominee Verschuure dit beroep mag aannemen”, reageert De Muijnck. “We zagen uit naar het vervullen van de lege plek die ontstond na het vertrek van dominee Hogchem, inmiddels nu zo’n twee jaar geleden.”

In de tussentijd bracht de gemeente verschillende beroepen uit op andere predikanten van het kerkverband. Tevergeefs, want alle acht predikanten bedankten voor de beroepen uit Genemuiden. Verschuure, de negende die een beroep kreeg, nam het beroep wel aan. Dat gebeurde binnen 24 uur, De Muijnck noemt dat ‘opmerkelijk’. “We hopen en bidden dat het mag zijn in Gods gunst”, besluit de ouderling.

Verschuure is momenteel predikant in Capelle aan den IJssel, sinds sinds 26 oktober 2017. Vorig jaar kwam hij in het nieuws, omdat hij met een coronabesmetting werd opgenomen in het ziekenhuis. Op het punt dat hij in slaap zou worden gebracht, kwam er een wending in de ziekte, schreef het Reformatorisch Dagblad later.

De Gereformeerde Gemeente van Genemuiden zit zonder predikant sinds het vertrek van ds. C. Hogchem naar Aalburg in februari 2019.

Op 11 mei wordt de nieuwe predikant in Genemuiden bevestigd.