Zeventien bekeuringen in afgelopen week voor overtreden van avondklok

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - In totaal zeventien mensen uit Zwartewaterland kregen in de achterliggende week (week 10) een bekeuring voor het overtreden van de avondklok. "Het betreft vooral jeugd", volgens teamchef Johan Ekkel van de politie.

Burgemeester Eddy Bilder maakt zich zorgen over het in Zwartewaterland flink rondwarende virus. Hij zet donderdagavond, tijdens zijn wekelijkse update op ZwartewaterFM, een streep onder de oproep dat mensen zich aan de regels moeten houden. Want dat gebeurt niet altijd. Dat de politie diverse bekeuringen uitschreef voor het niet naleven van de avondklok, vernam hij al van agenten. “En dat gebeurt vooral in Genemuiden”, aldus Bilder. Ekkel voegt daaraan toe dat het voornamelijk jongeren zijn die een prent krijgen. "En ook zij vormen een bron van besmetting", zegt hij. "En dat aantal is in Zwartewaterland sowieso niet laag te noemen momenteel."

Volgens de teamchef denken de jongeren er te makkelijk over. "Omdat bij hen de klachten veelal mild zijn. Maar ook zij besmetten de ouderen." Het aantal bekeuringen steeg vorige week overigens explosief.

In week 9 werden er drie bekeuringen uitgeschreven, de week daarvoor negen. In week 7 kreeg één persoon een bekeuring vanwege de avondklok, in week 6 waren dat er zeven en in week 5 gingen er totaal vier mensen in Zwartewaterland op de bon. De burgervader spreekt van grote zorgen. "Het gaat van kwaad tot erger als we niet in elk geval dat doen wat in ons vermogen ligt.”