Vuurwerk, honkbalknuppel en henneptoppen in beslag genomen

HASSELT - Een 20-jarige inwoner van Hasselt is vorige week zondag aangehouden op basis van de wet wapens en munitie en voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk.

Tijdens een verkeerscontrole zagen politieagenten in de auto een honkbalknuppel liggen. Bij verder onderzoek in het voertuig troffen ze ook nog eens een behoorlijke hoeveelheid verboden vuurwerk aan. De bestuurder van het voertuig, de 20-jarige inwoner van Hasselt, werd aangehouden door de politie.

Het vuurwerk en de honkbalknuppel zijn door de agenten in beslag genomen. De man is voor onderzoek ingesloten in het bureau te Zwolle.

In zijn andere auto bleek de verdachte ook nog een behoorlijke hoeveelheid vuurwerk te hebben. Ook dat is in beslag genomen.

Tijdens verder onderzoek zijn de agenten uitgekomen bij een 24-jarige man uit Genemuiden waar de Hasselter verdachte het vuurwerk van gekocht had. In de woning van deze Genemuidenaar is een onderzoek ingesteld. "Bij dit onderzoek troffen de collega's geen vuurwerk, maar wel een hoeveelheid gedroogde henneptoppen", aldus de politie. Deze henneptoppen zijn in beslag genomen en de verdachte is verhoord door de politie.

Justitie moet gaan bepalen welke straffen er opgelegd worden aan de beide Zwartewaterlanders.