Afbeelding
Foto: Joshua Agteres

450 jeugdspelers van Sportclub Genemuiden mogen niet voetballen

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Het aantal coronagevallen in Genemuiden is explosief gestegen en dat heeft Sportclub Genemuiden doen besluiten om maatregelen te nemen. Jeugdleden tot en met 19 jaar mogen voorlopig niet meer trainen en spelen. “Het coronavirus heerst onder de jeugd. Dan moet je verstandig zijn”, aldus voorzitter Luuk Drost van Sportclub Genemuiden.

Burgemeester Bilder van Zwartewaterland kwam afgelopen donderdagavond met zorgwekkende cijfers tijdens zijn wekelijkse corona-update op Zwartewater FM. “In de afgelopen tien dagen werden in Genemuiden 200 mensen positief getest”, zei Bilder donderdag.

En dat heeft ook z’n weerslag bij Sportclub Genemuiden. Drost zag donderdag bij jeugdtrainingen met eigen ogen dat het goed mis is in Genemuiden.

“Veel incomplete teams en hele teams die helemaal niet konden trainen. We volgen de ontwikkelingen nauwgezet. Genemuiden is een brandhaard. Dat is zorgwekkend. Je ziet dat het heerst onder de jeugd. Verschillende klassen van basisscholen zitten in quarantaine. Dan moet je verstandig zijn. We staan midden in de samenleving. We voetballen even niet met de jeugd”, aldus Drost.

Bij de senioren trainen het eerste, tweede en het eerste damesteam en de lagere senioren tot 27 jaar. “Dat is overzichtelijk en goed te volgen. Maar als het aantal coronabesmettingen nog verder oploopt, kan het best zo zijn dat we ook deze teams niet meer laten trainen”, aldus Drost.

De maatregel van Sportclub Genemuiden geldt voor alle jeugdspelers tot en met 19 jaar. "Het gaat om 450 spelers. Dat is niet niks. We beseffen dat deze spelers graag willen voetballen, maar we moeten nu even verstandig zijn”, aldus Drost.