Een impressie van hoe Zwartsluis eruit zou kunnen gaan zien met windmolens.
Een impressie van hoe Zwartsluis eruit zou kunnen gaan zien met windmolens. Foto: Enrico Kolk/Beeldbewerking: BrugMedia

Gemeente wil in gesprek
over wind- & zonenergie

ZWARTEWATERLAND – “Dat we over moeten stappen naar duurzame energie is bekend. En dat we daarbij zonneparken én windmolens nodig hebben ook”, zegt wethouder Harrie Rietman. Hij legt daarmee de basis neer voor een online informatiebijeenkomst, volgende week woensdag.

"Het doel van de avond is om inwoners mee te nemen in de duurzame thema’s en welke veranderingen nodig zijn om in de toekomst te kunnen wonen en werken in een leefbaar klimaat", laat de gemeente weten. De online informatiebijeenkomst start om 19.30 en duurt tot ongeveer 20.45 uur.

“De online informatiebijeenkomst is de start van het participatietraject over duurzaamheid”, zegt de gemeente. Tijdens de online informatiebijeenkomst wil de gemeente de inwoners vertellen over windmolens, windparken en zonnevelden.

Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst kan tot 22 maart via www.zwartewaterland.nl/energie-klimaat. Tijdens de bijeenkomst kunnen mensen vragen stellen via de chat. Een aantal vragen wordt tijdens de bijeenkomst beantwoord. De overige vragen en antwoorden worden begin april gedeeld via de website van de gemeente. De bijeenkomst is ook online terug te kijken via dezelfde website.