Passie & Pasen

HASSELT – De Hervormde gemeente van Hasselt houdt op Stille Zaterdag een Passie & Paaslivestream in de Grote of Stephanuskerk.

“Dit jaar door corona helaas geen orkest en mannenkoor, maar Jan van der Kamp (orgel en piano), Mieke Pastoor (hobo) en Arie Frederiks (euphonium) hopen het orkest deels te vervangen”, aldus de organisatie.

Jan van der Kamp en enkele andere mannen vullen de zang op. Ds. H. Westerhout verzorgt de opening, de teksten en de sluiting. De uitzending begint om 19.00 uur. “In een klein uurtje willen we de Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en de paasdagen herdenken.” Mensen kunnen de livestream zien en beluisteren op hervormdhasselt.nl, via livestream kijken en kerkdienst online.

“Volgend jaar hopen we dat het coronavirus verslagen is en we dan weer als vanouds de Passie & Paaszang samen met u te houden”, aldus de medewerkers, die iedereen alvast goede paasdagen wensen.

Werkzaamheden

ZWARTSLUIS - Of de werkzaamheden aan de N334 in Zwartsluis, aankomend weekend, doorgaan, was bij het ter perse gaan van deze krant nog onzeker. Woensdagochtend is daarover een besluit genomen.

In verband met de geplande werkzaamheden rijdt lijn 70 (Zwartsluis - Steenwijk vice versa) een afwijkende route tussen Zwartsluis en Blauwe Hand. De halten Zwartsluis Bejaardencentrum tot en met Belt Schutsloot Strandje vervallen dan. "Enige vertraging is mogelijk", laat vervoerder Connexxion weten.